Általános szerződési feltételek

Tájékoztatjuk, hogy Ön mint vásárló (fogyasztó) az https://fotozas.zolixplorer.com címen elérhető honlap használatával kinyilvánítja, hogy ismeri és elfogadja, az alábbi, a Ptk. (2013. évi V. törvény) 6:77-6:81.§ alapján megírt általános szerződési feltételeket. Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív használója kíván lenni a Webáruházunk által kínált lehetőségeknek, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és azokat kötelező érvényűnek tekinti magára nézve.

Jelen dokumentum, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre. Az alábbi feltételekkel szabályozott szerződés a Ptk. szerint távollevők között létrejött szerződésnek minősül.


Üzemeltetői adatok:

Cégnév: Nagy Zoltán angliai egyéni vállalkozó

Székhely: 1 Kitstbridge House, Brookhill rd, Copthorn, West Sussex, United Kingdom RH103PS

Unique Taxpayer Reference: 4808433622

Szerződés nyelve: magyar

Elektronikus elérhetőség: info@zolixplorer.com

Nyilvántartásba vevő hatóság: HMRC

A tárhelyszolgáltató elérhetőségei: https://systeme.io


A szolgáltató a jelen általános szerződési feltételekben a továbbiakban: üzemeltető.


Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre

Elektronikus termékek, tanfolyamok Figyelmeztetés: A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben csak illusztrációként szerepelnek.


Szellemi tulajdon védelme

A fotozas.zolixplorer.com (a továbbiakban mint “Weboldal”) használatával a felhasználó az ezen az oldalon rögzített, valamennyi felhasználási feltételt elfogadja.

A Weboldal tulajdonosa és üzemeltetője kizárólag személyes és nem kereskedelmi célra bocsájtja vásárló rendelkezésére a honlap tartalmait. A Weboldalon található minden Tartalom korlátozás nélkül, mint a tanfolyamokban felhasznált képek, hanganyagok és videók, a Weboldal tulajdonosa és üzemeltetője tulajdonát képezik, és nemzetközi szerzői jogi törvények védelme alatt állnak. Tilos a Tartalmat a szerzői jog tulajdonosának előzetes, írásos engedélye nélkül letölteni, lemásolni, reprodukálni, újból kiadni, közzétenni, továbbítani, tárolni, eladni és terjeszteni. Ez alól kivételt képeznek a tanfolyamokban letölthetőnek feltüntetett tartalmak egy példányának személyes és nem kereskedelmi, otthoni felhasználás céljából történő letöltése a Weboldalról egyetlenegy számítógépre, feltéve, hogy az összes, a szerzői jogra és a tulajdonjogra vonatkozó megjegyzés érintetlen marad, kivéve, ha azt az üzemeltető a Webhelyen máshol egyéb módon kifejezetten engedélyezi, vagy ha erről, ettől eltérő értelmű értesítést küld. A Tartalom bármely részének módosítása vagy az itt rögzítettől eltérő célú (korlátozás nélkül ideértve bármely más webhelyen vagy számítógépes hálózaton történő) használata tilos.


Rendelési információk

Figyelmesen olvasd el a rendelési információkat, és írd át a saját elképzeléseid szerint, az alábbiakhoz hasonlóan:

A megjelenített termékek kizárólag a Webáruházon keresztül, online rendelhetőek meg. Amennyiben ez egy fizikai termék, akkor a kiszállítás módjai minden terméknél fel van tüntetve. Elektronikus termék vásárlása esetén a termékek, tanfolyamok a weboldal adminisztrációs felületén, bejelentkezés után elérhetőek.

A termékekre vonatkozóan megjelenített árak nem tartalmaznak ÁFA-t, mivel angliai vállalkozásként vagyunk regisztrálva és nem vagyunk ÁFA körösök..

Amennyiben az üzemeltető hibás árat tüntet fel a termék mellett, a tőle elvárható gondosság ellenére, és a termék ára annak általánosan elfogadott árától eltér, úgy az üzemeltető nem köteles a terméket a hibás áron szolgáltatni, de köteles a megrendelés visszaigazolásában felajánlani a vásárló részére a valós áron történő vásárlás lehetőségét. Amennyiben a vásárló ezzel a lehetőséggel nem kíván élni, úgy megilleti a szerződéstől való egyoldalú elállás joga.

Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra.

Webáruházunkban termékkategóriák szerint böngészhet a Megvásárolható termékek, szolgáltatások között. A felsorolt termékek mellett megtekintheti egy-egy termékek rövid leírását, árát, egyéb tulajdonságait, a teljesség igénye nélkül. Ha bővebb információt szeretne kapni a termékről, akkor kattintson a termék képére vagy nevére. Ekkor a termék oldalára jut el, ahol a termékről részletesebb tájékoztatást kaphat. Amennyiben ennél részletesebb tájékoztatásra van szüksége, úgy az üzemeltetői adatok között rögzített emailcímen szíveskedjen felvenni a kapcsolatot az üzemeltetővel.


A rendelés menete

A. A megrendelés előtt Önnek be kell lépnie a rendszerbe. Ha még nem regisztrál, akkor a vásárlás befejezésével regisztrált vásárlóvá válik. Ily módon a jövőben bármikor hozzá fog férni a megvásárolt elektronikus termékeihez ellenőrizheti vásárlási előzményit. Ha elfelejtette jelszavát, akkor kérhet újat az oldalon. Ha itt megadja a regisztrált e-mail címét, akkor a jelszavát e-mailben elküldjük Önnek. Belépést a "Bejelentkezés" menüpont segítségével végezheti el. Itt adja meg regisztrált e-mail címét és jelszavát, majd nyomja meg a bejelentkezés gombot.

B. Miután véglegesítette rendelését a megadott e-mail címére küldünk Önnek egy automatikus visszaigazolást, amely tartalmazza megrendelése adatait. Amennyiben nem kap ilyen levelet a rendszer nem fogadta el megrendelését. Ilyen esetben kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, a már jelzett módon, az üzemeltetői adatok segítségével.

A vásárolt elektronikus termékekhez és tanfolyamokhoz a rendszer azonnali hozzáférést biztosít a fizetést követően.


Regisztráció

Amennyiben vásárolni szeretne, úgy az első vásárlás alkalmával meg kell adnia a vásárláshoz szükséges adatokat is, így a nevét, számlázási és szállítási adatait, e-mail címét, valamint a későbbi belépéshez szükséges jelszavát. A regisztráció véglegesítése előtt szükséges a regisztrációs feltételek elfogadása is. A regisztrációt e-mailben visszaigazolja a rendszer. A vevő köteles az általa megadott jelszót bizalmasan kezelni. Amennyiben az azonosítás során a vevő egyedi azonosítója és jelszava helyes megadását követően a vevő adatai arra jogosulatlan harmadik személy birtokába kerültek, az ebből eredő károkért, illetve hátrányokért az Adatkezelő felelősséget nem vállal. A felhasználók e-mail címük megadásával hozzájárulnak ahhoz, hogy az üzemeltető/ szolgáltató technikai és tájékoztatási jellegű üzenetet küldjön számukra. A regisztrált adatokat az üzemeltető kérelemre törli a rendszerből. A törlési kérelem biztonsági okokból csak akkor lesz érvényes, ha a törlési kérelmet a felhasználó e-mailben megerősíti, így elkerülhető, hogy valaki szándékosan vagy tévedésből mást töröljön a regisztrációs adatbázisból. A regisztrációt az e-mail cím azonosítja, tehát egy e-mail címet csak egyszer lehet regisztrálni.

A regisztráció kötelezettségekkel nem jár.


A megrendelések feldolgozása

A megrendelések feldolgozása munkanapokon / reggel 9-től délután 5 óráig történik. A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelésre, de ha az a munkaidő lejárta után történik, csak az azt követő munkanapon kerül feldolgozásra a megrendelés. Nem fizikai termék vásárlása esetén a termék azonnal hozzáférhető lesz az oldalon keresztül időpontól függetlenül. Az elfogadott megrendelés teljesítési határideje, a visszaigazolástól számítva a raktáron lévő termékek esetében 2- 5 munkanap. Abban az esetben, ha a termék nincs raktáron, úgy a beszerzési helyétől függően 1-2 hét.

Cégünk nem vállal felelősséget a megrendelt termék esetleges technikai ismertetőinek a beszállító, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt.

Bankkártyával történő fizetés az érvényes és hatályos bankkártyák tulajdonosai számára lehetséges. A A befizetések kezeléséhez a Stripe és PayPal nevű fizetőkapukat használjuk.

A fizetendő végösszeg a megrendelés összesítője és visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz. Ha fizikai terméket vásárol, a számlát és a garancialevelet a csomag tartalmazza. Kérjük a csomagot kézbesítéskor a kézbesítő előtt szíveskedjék megvizsgálni, és esetlegesen a termékeken észlelt sérülés, vagy hiány esetén kérje jegyzőkönyv felvételét és ne vegye át a csomagot. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni.


Szállítási határidő

Az elektronikus termékekhez a vásárlók azonnal hozzáférnek a kifizetést követően. Fizikai termékeknél, raktáron lévő termékek esetében a megrendelés visszaigazolásától számított 2- 5 munkanap. Abban az esetben, ha a termék nincs raktáron 1-2 hét.


Házhoz szállítási információk

A webáruházunk által kapott megrendeléseket kézbesítése munkanapokon történik. Szállítási címként célszerű olyan címet megadni, ahol a most megjelölt napszakban a futárt folyamatosan fogadni tudják, és biztosítani tudják.

Az át nem vett, visszaküldött csomagok esetében a szállítás és visszaszállítás díját a megrendelőre terheljük, újraküldését kizárólag a csomag ellenértékének előre történő kiegyenlítése esetén áll módunkban ismételten elindítani.

Áruházunk működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő esetleges további kérdések esetén az üzemeltető adatai között megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk.


Postai szállítással kapcsolatos információk

A postai küldemény elvesztését, részleges elvesztését, megsérülését, vagy megsemmisülését a kézbesítéskor, a kézbesítési okiraton azonnal jeleznie kell. Ennek elmulasztása jogvesztéssel jár. Kézbesítési okirat hiányában, a küldeményre vonatkozó egyéb okirattal a posta felé jogvesztő határidőn belül – vagyis a kézbesítési naptól számított 3 napon belül – a kárt azonnal jeleznie kell.


Elállás joga

A távollevők között kötött szerződésekről szóló, 45/2014. kormányrendelet szabályozása értelmében a jelen pont rendelkezései kizárólag a fogyasztónak minősülő vásárló esetében alkalmazhatóak. A fogyasztó a megrendelt tanfolyam estén 14 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől. Ahol az oldalon 14 napnál hosszabb idő van megjelölve, pl tanfolyamok esetében 30 nap, ott az a mérvadó. Amennyiben a fogyasztó él elállási jogával, úgy ezt az üzemeltetővel egyértelmű írásbeli nyilatkozatban köteles közölni e-mailben. Az üzemeltető az elállási nyilatkozat kézhezvételét követően haladéktalanul köteles azt visszaigazolni a fogyasztó felé.

Amennyiben a fogyasztó elállási jogát gyakorolja, úgy az erre vonatkozó nyilatkozat kézhezvételét követő 30 napon belül köteles az üzemeltető a fogyasztónak az általa teljesített fizetéseket visszatéríteni.

Nem illeti meg a fogyasztót az elállási jog olyan digitális termék esetén, ahol fogyasztó ingyenes próbaidőszakot vett igénybe.


Előfizetéses termékek

Szolgáltató bizonyos termékei után ismétlődő díjat számolhat fel. Ezen díjakat a termékek ismertető, vagy értékesítési oldalán részletezi. Ezen termékekre Szolgáltató 30 napos pénzvisszatérítés garanciát vállal. Amennyiben vevő nem elégedett a termékkel, úgy írásban kérheti az általa, az adott termékre befizetett teljes összeg visszafizetését. Ennek menetéről a “Elállás joga” elnevezésű pontban leírtak az irányadóak. Kivételk képeznek azon szolgáltatások, ahol ingyenes probaidőszak állt rendelkezésre a fizetés előtt.


Előfizetések árai

Az előfizetéses rendszerű termékek esetében az üzemeltető élhet az árak változtatásának jogával. Amennyiben ez hátrányosan érinti a vevőket, úgy üzemeltető köteles legalább 7 naptári nappal ezt írásban előre jelezni a vevők felé. Vevők az előfizetésüket indoklás nélkül lemondhatják bármikor. Üzemeltető vállalja, hogy amennyiben a vásárlók figyelmét elkerülte volna az áremelésről szóló értesítés, akkor az áremelést követő utolsó befizetés teljes összegét maradéktalanul visszatéríti vevők részére, amennyiben ezt a befizetést követő 15 napon belül írásban jelezték ezen a címen: oktatas@zolixplorer.com


Előfizetések lemondása

Az előfizetés megszüntetése díjmentes, hűség idő nincs. Amennyiben kártyával fizettél jeletkezz be online bankodba, PayPal esetén pedig a PayPal oldalára. Keresd meg az aktív előfizetéseid között az ide vonatkozót és egyszerűen szüntesd meg az előfizetést. Ezt követően további díjak már nem kerülnek levonásra. A hozzáférésed a tanfolyamhoz meg fog szünni ezen az oldalon a következő esedékes díj időpontja után pár nappal.


Panaszok intézése

Az üzemeltető a panaszról jegyzőkönyvet köteles felvenni, az üzemeltető adatai között megjelölt helyen, és a panaszt a felvétel napjától számított öt évig, az arra adott válasszal együtt megőrizni. Az üzemeltető a hozzá érkezett panaszt a beérkezésétől számított 30 napon belül megvizsgálja és arra érdemi választ kell hogy adjon. Amennyiben panaszra az üzemeltető elutasító választ ad, azt írásban meg kell indokolnia. Az üzemeltetővel kötött szerződéséből eredő jogviták elsősorban békés úton, megállapodással a felek között, vagy a fogyasztó lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatóság előtt intézhetők. Amennyiben ezek nem vezetnek eredményre, marad a felek számára a bírósági út.


Adatkezelés

Az üzemeltető a webáruház a használata során a rendelkezésére bocsátott személyes adatokat bizalmasan kezeli, és nem adja ki kívülálló harmadik személy számára, kivéve abban az esetben amennyiben a alvállalkozója számára. (Pl: futárszolgálat), a megrendelés kézbesítéséhez ez szükséges.

A webáruház böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítésre statisztikai célokból. (IP cím, látogatás időtartama, stb). Ezen adatokat az üzemeltető kizárólag jogilag hitelesen indokolt, és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére. A szolgáltatás igénybevételéhez cookie-k engedélyezése szükséges. Amennyiben nem szeretné engedélyezi a cookie-k használatát, letilthatja a böngészője beállításaiban. Cookie-k tiltása esetén a szolgáltatás bizonyos elemei csak részben, vagy egyáltalán nem használhatóak. A cookie egy olyan fájl, amelyet a szerver küld a felhasználó böngészőjének, és amelyet a felhasználó számítógépe tárol. A cookie-ban személyes adat nem kerül tárolásra. A megrendelés folyamán rögzített adatokat az üzemeltető a megrendelés teljesítéséhez használja fel. Az egyes informatikai rendszerek által, a webáruház oldalain leadott megrendelésből készült számla adatai a rendelés leadása folyamán megadott adatokkal rögzítésre, és tárolásra kerülnek a hatályos számviteli törvényben meghatározott időszakra. A webáruház böngészése illetve a regisztráció folyamán biztosított hírlevél feliratkozás során megadott adatokat az üzemeltető bizalmasan kezeli, leiratkozás kérhető a megadott elérhetőségek valamelyikén. Adatai törlését, módosítását bármikor kérheti írásban. .

A megrendeléssel kezdődő eljárás során a 2011. évi CXII. törvény rendelkezései az irányadók, a szolgáltató adatvédelmi nyilatkozata a honlapon érhető el.


Egyéb rendelkezések

A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a Ptk (2013.évi V. törvény), fogyasztói szerződéseknél a távollevők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. kormányrendelet rendelkezései az irányadók.